Viza za Francusku [fr]

Zahtjevi za vizu podnešeni u Bosni i Hercegovini, razmatraju se u konzularnom odjelu Francuske ambasade u Sarajevu.

Za informisanje, pripremu, podnošenje i praćenje zahtjeva za vizu, prijavite se na France-visas, službeni portal za izdavanje viza za Francusku.

France-visas je jedinstveni portal sa neophodnim uputama za sve faze podnošenja zahtjeva (priprema zahtjeva, unošenje podataka, slanje i praćenje zahtjeva).

Procedura podnošenja zahtjeva za viza

Da li vam je viza potrebna?

Besoin de visa ? - PNG Zahvaljujući France-visa pomoć za vize, u zavisnosti od vašeg slučaja, saznaćete da li vam je potrebna viza i koja. Također ćete se informisati o dokumentima koje treba priložiti i važećem cjenovniku.

Popunite on-line obrazac.

Demande en ligne - PNGNakon što ste provjerili da li vam je potrebna viza, popunite na ovom portalu on-line obrazac. Također ćete napraviti nalog, a France-visa će vas pratiti tokom cijelog procesa.

Podnesite zahtjev u centar za vize.

Dépôt du dossier - PNGNakon što ste popunili on-line obrazac, podnijećete ga u centar za vize kojem pripadate. France-visas će vas informisati kome predati zahtjev i na koji način.

Pratite zahtjev za vizu.

Suivi de demande - PNGNakon što ste predali zahtjev, pratite ga, i informišite se kada i kako preuzeti vaše dokumente, i pripremiti polazak za Francusku.

Pažnja:

U zavisnosti od zemlje i od perioda u godini, postoje rokovi za zakazivanje sastanka kao i za razmatranje vašeg zahtjeva.

Od korisnika se traži da, u odnosu na datum svog polaska, uzme u obzir ove rokove i na vrijeme krene sa procedurom za vizu .

Za izračunavanje vašeg vremena boravka unutar prostora Schengen, kliknite ovdje

Posljednja promjena 07/08/2019

Početak stranice