Okrugli sto o decentralizovanoj saradnji u Sarajevu (23. novembar 2011.) [fr]

JPEG

8. okrugli sto o decentralizovanoj saradnji, kojeg je organizovala francuska ambasada održan je u Sarajevu u prisutvu tridesetak načelnika ili predstavnika bosanskih općina i G. Pierre Baucheta, načelnika općine Fleury les Aubrais, kao i Gđe Hélène Crépeau, člana francuske Asocijacije evropskih općina i regija (AFCCRE).
JPEG
Značajno prisustvo načelnika iz Bosne i Hercegovine dokaz je interesa kojeg izaziva ova incijativa. Načelnici Tuzle, Goražda, Gračanice i Travnika uzeli su riječ da istaknu pozitivne aspekte te saradnje i predstave svoja očekivanjia od ovakve vrste saradnje.
JPEG
Kako bi ova saradnja bila korisna, svi učesnici naglasili su da za izgradnju odnosa mora postojati volja za uspostavljanje ravnopravnog partnerstva. Uspješni primjeri ne nedostaju u oblastima koji se tiču omladine, civilne zaštite i turizma.

Učesnici ovog okruglog stola razgovarali su i o unapređenju ovog odnosa proširujući oblasti za saradnju i istražujući druge puteve za približavanje bosanskih općina Francuskoj i Evropi.

Posljednja promjena 20/10/2016

Početak stranice