Zahvalnica grada Sarajeva Jean-François Daoulasu

Zahvalnicu grada Sarajeva je 12. septembra uručio gradonačelnik Sarajeva g. Alija Behmen, arhitekti i urbanisti Jean-François Daoulasu, koji već duže vrijeme živi u Sarajevu, i suorganizatoru Prvog svjetskog foruma urbanizma posvećenog Sarajevu i Velikom Parizu, Nj. Eks g. Almiru Šahoviću, bivšem ambasadoru Bosne i Hercegovine u Francuskoj i uskoro ambasadoru BiH u Vijeću Evrope.

Gradonačelnik Sarajeva, g. Alija Behmen, uručuje zahvalnicu g. Jean-François Daoulasu (fotografija sa službene stranice Grada Sarajeva, 12. septembra 2012.) - JPEG

Gradonačelnik Sarajeva je naglasio da je na Forumu učestvovalo više od šesto urbanista, arhitekata i eksperata iz različitih zemalja.

G. Šahović i g. Daoulas prilikom uručenja zahvalnica Grada (fotografija sa službene stranice Grada Sarajeva, 12. septembra 2012.) - JPEG

Zahvalivši g. Behmenu, g. Daoulas je pozdravio omladinu i fantastičnu energiju koji su omogućili da se ovaj divni projekat privede kraju, i poželio, u svoje i u ime g. Šahovića, da se Drugi svjetski forum urbanizma održi u Sarajevu, gradu simbolu i mostu između različitih evropskih kultura, 2014. godine za vrijeme obilježavanja stogodišnjice Prvog svjetskog rata.

Posljednja promjena 18/09/2012

Početak stranice