Večera u znak podrške Zimskom olimpijskom festivalu mladih EYOF 2019 (16. mart 2017.) [fr]

Delegacija francuskih preduzeća iz grupacije Cluster Montagne susrela se sa ministrom civilnih poslova, gradonačelnicima Sarajeva i Istočnog Sarajeva, i ostalim akterima uključenim u organizaciju EYOF-a.

Nekoliko francuskih preduzeća iz područja uređenja skijaških centara, okupljenih u grupaciji Cluster Montagne], posjetili su Bosnu i Hercegovinu, obišli pogone na Jahorini i Bjelašnici i susreli se sa gradonačelnicima Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Cluster Montagne želi biti glavni partner u organizaciji 14. Zimskog olimpijskog festivala mladih Evrope (EYOF) u Sarajevu i Istočnom Sarajevu u februaru 2019.

U cilju podrške organizatorima Olimpijskog festivala 2019. godine, i doprinosa razvoju i turističkoj atraktivnosti Bosne i Hercegovine, francuska vlada je odobrila Fond za izradu studije i podršku privatnom sektoru (FASEP) u vrijednosti od 885 000 KM. Iz ovog fonda finansiraće se tehnička studija koju će uraditi konzorcij OREX Loisirs – EGIS – CNA-MO, član Clustera Montagnea, nakon čega će skijaški cantri Jahorina i Bjelašnica imati detaljan pregled potreba za ulaganjem i moći će pokrenuti aktivnosti na obnovi i razvoju svojih infrastruktura.

U povodu posjete grupacije Cluster Montagne, francuska ambasadorica je organizovala večeru u znak podrške Olimpijskom festivalu 2019. Među učesnicima bili su ministar civilnih poslova g. Adil Osmanović, ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske g-đa Jasmina Davidović, gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, i predstavnici nadležnih sportskih struktura u BiH.

Posljednja promjena 24/03/2017

Početak stranice