Uspješno završen Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu (7. novembar 2016.) [fr]

Skoro 300 studenata upoznalo se sa mogućnostima studiranja u Francuskoj na 9 francuskih univerziteta čiji su predstavnici učestvovali u ovom događaju na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u organizaciji Ambasade Francuske i Ureda Campus France BiH.

Predstavnici 9 francuskih univerziteta, u obilasku po Jugoistočnoj Evropi, boravili su 7. novembra u Sarajevu kako bi se sreli sa bh. studentima.

Skoro 300 studenata (od kojih je 50 došlo iz Mostara) imali su priliku upoznati se sa brojnim studijskim programima koje Francuska nudi na ovih 9 školskih ustanova.

Studenti su se također mogli informisati kod Espace Campus Francea o neophodnim procedurama za studiranje u Francuskoj (od trogodišnjeg studija do doktorata) i za dobijanje stipendije francuske vlade.

Agencija Erasmus Erasmus + i Univerzitetska agencija frankofonije također su učestvovali i predstavili svoje programe kao i vidove podrške mobilnosti.

I najzad, Francuski institut u Bosni i Hercegovini informisao je studente o časovima francuskog jezika u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci, kao i o diplomama francuskog jezika DELF.

Vanjski linkovi :
N1.info
BHRT.ba
Stipendije.ba

Posljednja promjena 07/12/2016

Početak stranice