Trening program u Doboju iz oblasti turizma i kulture (21. i 22. juni 2016.) [fr]

Trening program za turističke i kulturne radnike iz Bosne i Hercegovine održao se u Narodnoj biblioteci u Doboju.

Bosna i Hercegovina raspolaže velikim razvojnim potencijalom na području turizma i valorizacije njenog kulturnog, prirodnog i nematerijalnog nasljeđa.

Radionica pod nazivom « Izrada strategije i pisanje programa za EU : koncepcija zajedničkih projekata u cilju valorizacije kulturnog nasljeđa BiH » okupila je stručnjake iz cijele BiH: odgovorne osobe iz područja turizma, lokalnog razvoja i lokalne akcione grupe (LAG).

Trening su održali stručnjaci u pisanju projekata za EU koji su podijelili svoja iskustva i predstavili dobru praksu. Učesnici su bili u prilici da rade na uslovima za izradu strategija na nivou države i dobroj praksi u vezi sa zaključivanjem partnerstava koja uključuju više aktera.

Učesnici su učili o metodologiji neophodnoj za koncepciju projekata, proširili znanja o izradi evropskih projekata, a također imali su mogućnost da uspostave kontakte s ciljem zajedničkog djelovanja u sektorima koji se dopunjavaju.

Seminar su organizovali Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini i Francuski institut u saradnji sa UNESCO-om, udruženjem Alterural i opštinom Doboj, a u okviru partnerstva Francuske i UNESCO-a na jačanju kapaciteta bh. kulturnih radnika.

Posljednja promjena 23/06/2016

Početak stranice