Susreti Ambasadorice u Banjaluci (23.-24. septembar 2015.) [fr]

Gđa Claire Bodonyi razgovarala je sa Predsjednikom Republike Srpske, G. Miloradom Dodikom, kao i sa Premijerkom, Gđom Željkom Cvijanović.

JPEG - 208.7 kb
Entretien de l’Ambassadrice avec M. Dodik
Crédit photo : Présidence de RS

Ambasadorica Francuske, Gđa Claire Bodonyi, razgovarala je sa Predsjednikom Republike Srpske, G. Miloradom Dodikom. Tema razgovora bila je izbjeglička kriza na Zapadnom Balkanu i njene moguće posljedice na RS. Razgovarali su i o Strukturalnom dijalogu o pravosuđu Bosne i Hercegovine, koji je nastavljen u Briselu 10. Septembra kao i o najavljenom referendumu u RS.

Izvještaj na portalu Predsjedništva RS

JPEG - 590.9 kb
Entretien de l’Ambassadrice avec Mme Cvijanovic

Ambasadorica je razgovarala i sa Premijerkom RS, Gđom Željkom Cvijanović. U razgovorima je istaknuta važnost provođenja reformske agende u RS, u saradnji sa Federacijom Bosne i Hercegovine i državom.

Izvještaj na portalu Vlade RS

Tokom posjete Banjaluci, Ambasadorica je imala sastanak i u ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS i razgovarala o projektima vezanim za klimu u Bosni i Hercegovini, uoči COP21 u Parizu. Sastala se i sa direktorom Pedagoškog zavoda RS sa kojim je razgovarala o razvoju nastave francuskog jezika a posjetila je i Muzej savremene umjetnosti RS.

Posljednja promjena 29/09/2015

Početak stranice