Susret sa studentima Univerziteta u Sarajevu (18. januar 2017.) [fr]

85 studenata francuskog jezika dobilo je članske kartice Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini koje je uručila ambasadorica.

U okviru partnerstva između Francuske ambasade i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ambasadorica se susrela 18. januara sa studentima Odsjeka za francuski jezik.

Univerzitetska saradnja je prioritet ambasade, a partnerstvo sa Univerzitetom u Sarajevu je među najrazvijenijim. Univerzitet u Sarajevu, koji je član Univerzitetske agencije za frankofoniju, potpisao je sporazume o saradnji sa nekoliko francuskih univerziteta i koristi evropski prostor mobilnosti Erasmus+.

Ovom prilikom, 85 studenata dobilo je članske kartice Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini koje je uručila ambasadorica.

Ove kartice omogućuju studentima besplatno korištenje usluga i resursa Francuskog instituta : pozajmljivanje knjiga, konverzacijske radionice francuskog jezika, i pristup digitalnoj biblioteci koja sadrži nekoliko hiljada e-knjiga, časopisa i filmova.

U Francuskom institutu u Bosni i Hercegovini nalazi se i ured Espace Campus France koji pruža savjete studentima u vezi sa studiranjem u Francuskoj

Posljednja promjena 19/01/2017

Početak stranice