Susret novog gradonačelnika Sarajeva sa francuskim ambasadorom (5. april 2013.)

Gradonačelnik Sarajeva, gospodin Ivo Komšić, primio je francuskog ambasadora u Bosni i Hercegovini, gospodina Roland Gillesa, koji mu je čestitao na nedavnom preuzimanju dužnosti i zaželio bogatiju saradnju između Francuske i grada Sarajeva.

Le nouveau maire de Sarajevo, M. Ivo Komšić, a reçu l'Ambassadeur Roland Gilles à la mairie, le 5 avril 2013 - © Photo : mairie de Sarajevo - JPEG

Razgovor se vodio na temu Sarajevo 2014. , budući da je 2014.godina dvostruko simbolična za prijestolnicu Bosne i Hercegovine : stotinu godina od početka Prvog svjetskog rata i trideset godina od Zimskih olimpijskih igara. Grad Sarajevo i francuska ambasada potpisali su 2012.godine sporazum o partnerstvu s ciljem obilježavanja ovih događaja.

Le nouveau maire de Sarajevo, M. Ivo Komšić, a reçu l'Ambassadeur Roland Gilles à la mairie, le 5 avril 2013 (accompagné de Dominique Geslin et Nermina Halkić) - © Photo : mairie de Sarajevo - JPEG

Brojni kulturni, umjetnički, sportski i univerzitetski događaji biće organizovani u Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini od 21. do 28. juna 2014.godine, u saradnji sa Evropskom Unijom i Fondacijom Sarajevo, srce Evrope.

Kompletan članak se može pročitati na službenoj stranici Grada Sarajeva

Posljednja promjena 06/01/2015

Početak stranice