Susret ambasadorice i ministra civilnih poslova (2. juli 2015.) [fr]

JPEG - 101.8 kb
Photo : ministère des Affaires civiles de Bosnie-Herzégovine (D.R.)

Prilikom ovog susreta, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, g. Adil Osmanović, i ambasadorica, g-đa Claire Bodonyi, razgovarali su o dvije teme :

1) Sporazum o kinematografskoj koprodukciji između Francuske i BiH :

Ambasadorica je podsjetila da je Francuska već prije nekoliko godina izrazila spremnost za potpisivanje jednog međuvladinog sporazuma o kinematografskoj koprodukciji sa Bosnom i Hercegovinom.
Francuska je svjesna izuzetne kreativnosti koju BiH pokazuje u ovom značajnom ekonomskom i kulturnom području, a kako i sama ima dugogodišnju ekspertizu na kinematografskom polju, željela bi da ovaj projekat zaživi.

2) EYOF - Evropski omladinski olimpijski festival 2017. :

Ambasadorica je podsjetila na značajnu francusku podršku ovom projektu kao i na potrebu za dobrom koordinacijom između različitih učesnika iz BiH (država, entiteti, kantoni, opštine). Ambasadorica je također zamolila za podršku g. Osmanovića po ovom pitanju. Sada se raspolaže sa veoma kratkim rokovima za donošenje odluka. U okviru ovog projekta izuzetno značajnog u ekonomskom, ali i u simboličnom smislu, Francuska bi mogla ponuditi Bosni i Hercegovini svoju ekspertizu u domenu razvoja planina i kratkoročnog i dugoročnog održivog turizma.

Članak objavljen na portalu Vijesti

Članak objavljen na portalu Ministarstva civilnih poslova BiH

Posljednja promjena 16/07/2015

Početak stranice