Srećko Đurasinović i Anđela Radaković, pobjednici takmičenja iz francuskog jezika za učenike iz RS-a (25. mart 2017.) [fr]

Ambasadorica je uručila nagrade u Banjaluci : putovanje u Francusku za Srećka Đurasinovića i tablet za Anđelu Radaković.

Najbolji učenici francuskog jezika u Republici Srpskoj okupili su se u Banjaluci 25. marta na takmičenju koje je organizovao Pedagoški zavod RS-a u saradnji sa katedrom za francuski jezik Filološkog fakulteta u Banjaluci.

Srećko Đurasinović (Gimnazija Banja Luka) je bio najbolji među srednjoškolcima, a Anđela Radaković iz O.Š. "Mladen Stojanović" iz Laktaša najbolja među osnovcima.

U okviru Dana Frankofonije 2017. francuska ambasadorica u Bosni i Hercegovini posjetila je Banjaluku i čestitala svim učesnicima, njihovim profesorima i oranizatorima.

Ambasadorica je pobjednicima uručila nagrade. Najbolje znanje u francuskom jeziku u RS-u pokazao je Srećko Đurasinović koji je osvojio sedmodnevni kurs francuskog jezika u Francuskoj. Ambasadorica je također nagradila Anđelu Radaković tabletom, a učenici koji su osvojili druga i treća mjesta dobili su knjige.

Tabela rezultata :

- Srednje škole
Prvo mjesto : Srećko Đurasinović, Gimnazija Banja Luka (profesorica Nikolina Makivić)
Drugo mjesto : Aleksandra Pavlović, Srednjoškolski centar Foča (profesorica Sanja Pavlović)
Treće mjesto : Tamara Tomić, Gimnazija "Filip Višnjić" iz Bijeljine (profesorica Leposava Krsmanović)

- Osnovne škole
Prvo mjesto : Anđela Radaković, O.Š. "Mladen Stojanović" iz Laktaša (profesor Ljubinko Tubić)
Drugo mjesto : Milica Babalj, O.Š. "Petar Petrović Njegoš" iz Istočnog Sarajeva (profesorica Sanela Pantelić)
Treće mjesto : Željana Sikimić, O.Š. "Petar Petrović Njegoš" iz Istočnog Sarajeva (profesorica Sanela Pantelić)

Posljednja promjena 28/03/2017

Početak stranice