Prvi sajam studija i karijera u Francuskoj (6. nov. 2014.) [fr]

Prvi sajam studija i karijera u Francuskoj (6. nov. 2014.)

Journées itinérantes de l'étudiant - JPEG

U četvrtak 6. novembra 2014.
Ekonomski fakultet u Sarajevu
Trg oslobođenja - Alija Izetbegović
od 10.00 do 18.00 sati

U četvrtak 6. novembra u Sarajevu održat će se prvi sajam studija i karijera u Francuskoj. Ovaj sajam o mobilnosti studenata organizovan je u saradnji sa nekoliko francuskih instituta koji djeluju u regiji i uz podršku agencije Campus France.

Sajam je namijenjen svima, a posebno srednjoškolcima, studentima, profesorima, osoblju visokoškolskih ustanova, kao i preduzećima.

Cilj ovog sajma je predstavljanje francuske ponude na polju visokog obrazovanja, svih studijskih programa i nivoa kao i frankofonih programa koji postoje u zemljama okruženja, davanje smjernica i objašnjenja kandidatima u vezi sa izborom vrste studija i visokoškolske ustanove, pružanje informacija o mogućnostim finansiranja studijskih projekata, pojašnjenje procedura upisa i prijema i informisanje o kvaliteti prihvata stranih studenata u Francuskoj.

Ovom prilikom predstavit će se ugledne francuske ustanove : Accent français iz Montpelliera, Audencia management iz Nantesa, Univerzitet iz Poitiersa, Nacionalni institut primjenjenih nauka iz Rouena, Univerzitet iz Bordeauxa, Univerzitetski institut za tehnologiju iz Lyona, Institut za političke studije iz Pariza, a posebno Univerzitetski koledž Campus européen – središnja i istočna Evropa – iz Dijona, kao i Nacionalna škola za javnu upravu iz Pariza i Visoka škola iz Cachana.

Također će biti prisutni predstavnici Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini, Agencije Campus France iz Pariza i Univerzitetske agencije za frankofoniju.

Za predavanja koja će se održati na sajmu obezbjeđen je simultani prevod.

Francusko-bosanskohercegovački upravni naučni odbor održaće svoj prvi sastanak u 10.30 sati. Ambasada Republike Francuske u BiH želi ovom prilikom posebno naglasiti naučnu saradnju. One visokoškolske ustanove koje to žele mogu odrediti svoje predstavnike za učestvovanje u radu ovog odbora.

Sajam će otvoriti Ambasadorica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, Nj. Eks. Claire Bodonyi, u 10.00.

Informativni dosje, na francuskom (pdf - 63,5 ko) :

PDF - 63.5 kb
(PDF - 63.5 kb)

Informativni dosje, na bosanskom (pdf - 84,4 ko) :

PDF - 84.4 kb
(PDF - 84.4 kb)

Program sajma, na francuskom (pdf - 53,5 ko) :

PDF - 53.5 kb
(PDF - 53.5 kb)

Program sajma, na bosanskom (pdf - 59,8 ko) :

PDF - 59.8 kb
(PDF - 59.8 kb)

Posljednja promjena 01/12/2015

Početak stranice