Prva posjeta Ambasadora Francuske Banjaluci (13.-14.novembar 2017.) [fr]

Guillaume Rousson susreo se sa predsjednikom i premijerkom Republike Srpske, a posjetio je i prostor Espace France u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci.

Francuski ambasador boravio je u svojoj prvoj posjeti Banjaluci 13. i 14. novembra.

U ponedeljak 13. novembra, ambasador se sastao sa Predsjednikom Republike Srpske, gospodinom Miloradom Dodikom. G. Rousson je podsjetio na podršku Francuske u procesu približavanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji. Izrazio je želju da kvalitetniji dijalog između različitih političkih aktera u zemlji omogući, u narednim mjesecima, izbjegavanje blokada i usvajanje reformi koje će poboljšati život građana cijele Bosne i Hercegovine.

14. novembra ambasador je razgovarao sa premijerkom RS, Željkom Cvijanović i ministrom trgovine i turizma RS-a, Predragom Gluhakovićem. Na ovim sastancima istaknuta je francuska podrška razvoju ski centara Jahorina i Bjelašnica u okviru organizacije Zimskog Olimpijskog Festivala za mlade (EYOF) 2019. u Bosni i Hercegovini.

G. Rousson je posvetio jedan dio svoje posjete promociji učenja francuskog jezika u Banjaluci. Posjetio je Filološki fakultet, kao i Narodnu i univerzitetsku biblioteku RS, u kojoj od decembra 2016. , u prostoru « Espace France », djeluju Francuski institut i agencija Campus France BiH.

Posljednja promjena 15/11/2017

Početak stranice