Priznanje gradonačelnicima Sarajeva i Istočnog Sarajeva i predstavnicima Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (17. decembar 2019.) [fr]

Gđa Andrea Rauber Saxer, ambasadorica Švicarske u Bosni i Hercegovini, g. William Asselborn, šef Diplomatske kancelarije Belgije i g. Guillaume Rousson, ambasador Francuske odali su priznanje g. Abdulahu Skaku, gradonačelniku Sarajeva, Nenadu Vukoviću, gradonačelniku Istočnog Sarajeva, i Saidu Fazlagiću, generalnom sekretaru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine na prijemu organizovanom u francuskoj rezidenciji.

Grupa frankofonih ambasadora pozdravila je odličnu organizaciju u februaru ove godine 14. Zimskog olimpijskog festivala mladih Evrope (EYOF) i uspješnu istorijsku saradnju ostvarenu između gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo. Frankofoni ambasadori su također čestitali ženama i muškarcima koji su se zajedno i odlučno angažovali za održavanje ovog velikog sportskog međunarodnog događaja za mlade.

Ovaj olimpijski susret okupio je u Sarajevu, 35 godina nakon Zimskih olimpijskih igara iz 1984. godine, više od 900 mladih sportista iz 46 zemalja, i poslao značajnu poruku u korist mira, demokratije, zaštite ljudskih prava, dijaloga među kulturama, približavanja ljudi kroz njihovo upoznavanje, kao što je to izraženo u Povelji frankofonije.

Grupa frankofonih ambasadora uputila je želje da se duh saradnje i dijaloga, koji je vladao tokom organizacije ovog događaja, nastavi i kroz organizaciju drugih zajedničkih i ambicioznih projekata koji uključuju predstavnike vlasti i stanovnike oba grada i izražavaju njihovu volju za zajedničkim napretkom ka boljoj budućnosti.

Posljednja promjena 24/12/2019

Početak stranice