Prijem u francuskoj rezidenciji u čast gđe.Doris Pack, evropske zastupnice, povodom početka KID’s Festivala 2012 u Sarajevu.

JPEG
G.Roland Gilles priredio je 8.juna ručak u čast gđe.Doris Pack, članice grupe Narodne stranke (demokratsko-kršćanske) u Evropskom Parlamentu i članice delegacije za odnose sa Balkanom.

Gđa Pack je kuma Kid’s Festivala 2012 čiji slogan promoviše inicijativu Vijeća Evrope „Svi različiti, svi jednaki” i predstavlja najveći nezavisni događaj za mlade u Jugoistočnoj Evropi.

Od 2004.godine u njemu učestvuje više od 40.000 djece iz cijele Bosne i Hercegovine svake godine. Festival kombinuje zabavu i obrazovanje : radionice, igre, filmove, plesne i akrobatske predstave kao i mini cirkus sa čarobnjacima, plesačima, muzičarima svake su godine najinteresantniji dio ovog festivala.
JPEG
Ove aktivnosti nude raznolikost i pogled na kulturno bogatstvo svijeta hiljadama djece koja nikada nisu imali priliku putovati izvan svoje zemlje.

Cilj ove zabavne manifestacije jeste izgraditi povjerenje u budućnost mladih generacija u Bosni uz uzajamno razumijevanje između različitih etničkih grupa.

Posljednja promjena 26/09/2017

Početak stranice