Predstavljanje francuskih univerziteta 6. novembra u Banjoj Luci [fr]

U okviru turneje po jugoistočnoj Evropi, predstavnici francuskih univerziteta će se u petak 6. novembra zaustaviti u Banjoj Luci i predstaviti studentima svoje studijske programe.

Studirajte u Francuskoj !

« Studentski dani na Balkanu » se ove godine organizuju i u Bosni Hercegovini, u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske od 10.00 do 16.00 sati. Brojni francuski i frankofoni univerziteti će se predstaviti u okviru sajma studija i karijera u organizaciji agencije Campus France. Nije se potrebno registrirati : pozivaju se svi studenti iz banjalučke regije da nam se pridruže.

JPEG - 126.9 kb
Studentski dan - Banja Luka

Tokom ovog događaja, studenti će imati priliku da se upoznaju sa najboljim francuskim i frankofonim ustanovama :
- Političke nauke u Parizu,
- Državni institut za primjenjenu nauku Rouen,
- Univerzitetski institut za tehnologiju Lyon,
- Univerzitet Poitiers,
- Univerzitet Artois,
- Tehnološki univerzitet Compiègne,
- Frankofoni univerzitet za upravu,
- Univerzitet u Sofiji sa svojim frankofonim programima

Ove škole i univerziteti nude programe na francuskom i/ili engleskom jeziku, u svim disciplinama, od društvenih nauka, jezika pa do inžinjerskih studija.

Ovaj jedinstveni sajam omogućuje studentima da se bolje upoznaju sa francuskom ponudom u visokom obrazovanju, u svim domenima i na svim studijskim nivoima. Studenti će, u zavisnosti od svojih projekata, moći dobiti upute, objašnjenja u vezi sa neophodnim procedurama i profesionalnim perspektivama po završetku studiranja u Francuskoj.

Stipendije francuske vlade će također ovom prilikom biti predstavljene, kao i mogućnosti finansiranja kroz programe Erasmus+ i Univerzitetske agencije za Frankofoniju.

Tematske konferencije na kojima će biti predstavljeni studijski programi održaće se od 10.15 do 14.30 sati. Kliknite za program ovih konferencija (word, 21 ko).

Oni studenti koji to budu željeli imaće priliku da tokom ovog dana testiraju svoje znanje francuskog jezika.

Sajam će otvoriti ambasadorica Francuske u 10.00 sati.

Korisni linkovi :
Agencija Campus France (francuski/engleski)
Campus France u Bosni i Hercegovini na facebooku
Zašto studirati u Francuskoj ?

Posljednja promjena 25/11/2015

Početak stranice