Poziv za prijave - regionalni program podrške društvenom poduzetništvu [fr]

PNG
Projekat RISE (Regional Incubator for Social Entrepreneurs) objavljuje javni konkurs za mlade poduzetnike iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije za razvoj njihovih ideja društvenog poslovanja. Kroz brojne radionice, predavanja, sastanke, programe mobilnosti i finansijsku podršku, mladi će dobiti priliku da uče, razvijaju se, posluju, a i da, u isto vrijeme, pomažu u rješavanju problema njihovih lokalnih zajednica.

Lokalni inkubatori sa sjedištem na zapadnom Balkanu traže mlade ljude od 18 do 35 godina porijeklom sa zapadnog Balkana, u grupi od najmanje dvije osobe motivirane da uče o društvenom poduzetništvu i sudjeluju u regionalnom interkulturalnom programu. Moraju biti ambiciozni i predani razvoju konkretne ideje koja ima društveni uticaj i spremni učiti od drugih aktera iz regije. Učešće u projektu RISE razvija vještine mladih i olakšava pronalazak zaposlenja.

Podnosioci prijava trebaju pronaći neko socijalno ili ekološko pitanje koje žele riješiti i/ili raditi na svojoj ideji u malom obimu, a da se nisu ranije bavili nekim pravim komercijalnim radom.

Da biste se prijavili na poziv do 27. septembra, posjetite web stranicu projekta (na engleskom): https://www.risewb.org/call-for-applications/

RISE projekat sufinansifa Francuska razvojna agencija (AFD) i Regionalni ured za saradnju mladih (RYCO), a razvija ga i nadgleda konzorcij sastavljen od Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO), Grupacije SOS Pulse , Mreže mladih Jugoistočne Evrope (SEEYN), Francuskog instituta i Francusko-njemačkog ureda za mlade (OFAJ). Projekat implementira šest lokalnih inkubatora: ARNO, Balkan Green Foundation, Nesto étau, Smart Kolektiv, IEC Tehnopolis i Yunus Social Business.

RISE ima za cilj obogatiti ekosistem društvenog poduzetništva zapadnog Balkana i omogućiti mladim ljudima da razviju inovativna društvena rješenja, čime doprinose pomirenju i saradnji na zapadnom Balkanu.

Posljednja promjena 18/09/2020

Početak stranice