Poslanik Frédéric Petit u posjeti Sarajevu (11.-12. januar 2018.) [fr]

Novoimenovani predstavnik Francuza koji žive u Bosni i Hercegovini, boravio je u Sarajevu 11. i 12. januara. Susreo se sa članovima francuske zajednice, posjetio frankofone institucije i obavio više razgovara na visokom nivou.

G. Frédéric Petit je u junu 2017. izabran za poslanika 7. izbornog okruga Francuza koji žive izvan Francuske, a u čiji sastav ulazi 16 zemalja centralne i istočne Evrope među kojima i Bosna i Hercegovina.

Prilikom svoje prve posjete Sarajevu, g. Petit se susreo sa francuskom zajednicom na prijemu u rezidenciji ambasadora.

Također je posjetio Francuski institut u Bosni i Hercegovini i Međunarodni francuski koledž u Sarajevu, gdje se upoznao sa uposlenicima.

U cilju razvijanja odnosa između francuskog parlamenta i parlamenta Bosne i Hercegovine, Frédéric Petit se susreo sa dva člana tročlane bh. delegacije u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije (APF), Salkom Sokolovićem i Mensurom Beganović.

I na kraju, g. Petit je razgovarao sa Visokim predstavnikom Valentinom Inzkom i zamjenikom predstavnika Evropske unije Khaldounom Sinnom o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i dinamici procesa njene evropske integracije.

Posljednja promjena 07/03/2018

Početak stranice