Posjeta ambasadora Tuzli (11. juni 2014.) [fr]

Photo : Premier ministre du canton de Tuzla (D.R.) - JPEG

Ambasador Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, g. Roland Gilles, posjetio je 11. juna 2014. Tuzlanski kanton. Primio ga je premijer ovog kantona, g. Bahrija Umihanić, koji ovu funkciju obavlja od 23. marta 2014.

Na ovom susretu razgovaralo se o strašnim poplavama koje su pogodile regiju Tuzle, na sreću bez ljudskih žrtava, i o premijerovim utiscima u vezi sa štetama koje su zadesile stanovništvo i preduzeća. G. Gilles i g. Umihanić su također razgovarali o dva vida francuske pomoći: prečišćavanje vode i dostava šatora i privremenih skloništa.

U drugom dijelu sastanka, premijer je govorio o prioritetima svog mandata prilikom čega su se oba sagovornika složila da je neophodno fokusirati se na ekonomski razvoj i otvaranje radnih mjesta. U vezi sa tim, ambasador je podsjetio da to u potpunosti odgovara prioritetu EU što se moglo vidjeti kroz nedavno predstavljanje pakta za rast. Ambasador je također pozdravio odlučnost premijera da se razvoj i ekonomski rast njegovog kantona prati neophodnom transparentnošću metoda rukovođenja i administracije.

Posljednja promjena 06/01/2015

Početak stranice