Posjeta Trebinju u okviru programa upoznavanja EU

JPEG
U okviru ostvarivanja kontakata u regiji i posjeta na terenu koji imaju za cilj objasniti važnost priključenja EU, G. Peter Sorensen, SPEU, posjetio je Trebinje u pratnji G. Rolanda Gillesa, francuskog ambasadora i G. Angela Aleksandrova Angelova, bugarskog ambasadora.

Tokom posjete održani su sastanci sa izabranim dužnosnicima iz ove regije i vođeni razgovori sa stanovnicima ove općine o problemima sa kojima se suočavaju i rješenjima koje bi im mogla dati EU.

Trebinje je općina istočne Hercegovine. Prostire se na 904 km² i broji 33.000 stanovnika koji većinom žive u gradskom području. Glavni resursi su hidro potencijal i energija koju može proizvesti. Delegacija je posjetila i sjedište Elektroprirede koja je glavni snabdjevač električne energije u RS.

Trebinje je poznato i po vinogradarskom sektoru, jedina aktivnost u ekspanziji uz turizam koji se razvija zahvaljujući blizini hrvatskog grada Dubrovnika.
JPEG
G. Roland Gilles je ovo putovanje iskoristio i za neformalni, prijatni sastanak sa predstavnicima frankofonog kluba u njihovim prostorijama u Trebinju.

Posljednja promjena 18/06/2012

Početak stranice