Posjeta Parizu g. Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH (16.-19. novembar 2015.) [fr]

G. Mektić je obišao sajam MILIPOL i susreo se sa visokim francuskim zvaničnicima u cilju jačanja saradnje na polju sigurnosti između Francuske i Bosne i Hercegovine.

G. Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, bio je u radnoj posjeti u Francuskoj od 16. do 19. novembra 2015. U njegovoj pratnji bio je i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Bh. delegacija najprije je obišla sajam MILIPOL, međunarodni sajam opreme i najnovijih dostignuća u oblasti unutrašnje sigurnosti, koji se od 17. do 20. novembra održavao u Villepinteu. Ovom prilikom, g. Mektić se susreo sa predstavnicima nekoliko firmi koje rade ili žele raditi sa sigurnosnim službama Bosne i Hercegovine.

G. Mektić se susreo 18. decembra sa g. Emilom Perezom, direktorom za međunarodnu saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova, sa kojim je razgovarao o zajedničkim sigurnosnim izazovima. Nakon toga, susreo se sa g. Christianom Gravelom, direktorom vladinog informativog odjela.

Saradnja između Francuske i Bosne i Hercegovine ostvarila je konkretne rezultate na ljeto 2015. razbijanjem mreže trgovine ljudima. Kao potvrda ovih rezultata, g. Mektić i njegovi francuski partneri identificirali su sredstva za jačanje saradnje, posebno na polju borbe protiv terorizma i trgovine oružjem.

Vanjski link :
Saopštenje Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine

Posljednja promjena 07/12/2015

Početak stranice