Posjeta Francuskoj g. Fadila Novalića, premijera Federacije Bosne i Hercegovine (20.-21. oktobar 2015.) [fr]

G. Fadil Novalić je bio u radnoj posjeti Francuskoj tokom koje je razgovarano o značaju evropske integracije i ekonomske saradnje.

G. Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, boravio je u Parizu 20. i 21. oktobra.

Primio ga je državni sekretar zadužen za evropske poslove, g. Harlem Désir, sa kojim je razgovarao o izazovima evropske integracije Bosne i Hercegovine.

Državni sekretar je posebno istaknuo podršku Francuske ekonomskoj i socijalnoj reformskoj agendi koju promoviše EU, a sprovodi FBH. Također je bilo govora o evropskoj podršci velikim projektima infrastrukture u Bosni i Hercegovini u perspektivi Samita o zapadnom Balkanu koji će se održati u Parizu na ljeto 2016.

Rencontre entre Harlem Désir et Fadil Novalic - JPEG

Posjeta Fadila Novalića je također imala za cilj jačanje ekonomske saradnje između Francuske i FBH. S tim u vezi, g. Novalić je imao susrete u Ministarstvu ekonomije i finansija, a razgovarao je i sa g. Alainom Richardom, specijalnim predstavnikom ministra vanjskih poslova i međunarodnog razvoja za ekonomsku diplomatiju sa zemljama Balkana. Tokom ovih razgovora, premijeru FBH je predstavljen francuski model partnerstava između javnih službi i privatnog sektora.

Vanjski link :
Članak objavljen na portalu Vijesti.ba

Posljednja promjena 23/10/2015

Početak stranice