Pokretanje regionalne i višejezične platforme za medijsko obrazovanje [fr]

Pokretanje platforme TALMIL koja prije svega omogućava pristup pedagoškim resursima za obuku i prenos obrazovanja o medijima na Zapadnom Balkanu.

PNG

U saradnji sa stručnjacima za medijsko obrazovanje, platforma je proizvedena u okviru projekta Expressions Balkaniques, a implementira je agencija za razvoj medija CFI, zajedno sa odjelima za kulturu i saradnju francuskih ambasada u Albaniji, Bosni i Hercegovini, na Kosovu, u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji.

TALMIL, skraćenica čije je značenje « Teach and learn about media and information literacy » - « Podučavajte i učite o medijskoj i informativnoj pismenosti », bavi se različitim temama: protokom lažnih informacija, identifikacijom govora mržnja, građanskim novinarstvom. Sadržaj je dostupan na albanskom, BCMS, makedonskom, francuskom i engleskom jeziku.

Ako radite s mladima od 15 do 19 godina i želite ih upoznati s medijima i njihovom upotrebom, možete koristiti pedagoški sadržaj platforme TALMIL za održavanje obrazovnih radionica sa svojom publikom na temu medija i informisanja.

Platforma će biti prikladna i za mlade i za starije osobe koje žele saznati više o medijima i ojačati svoje kritičko razmišljanje u odnosu na njih. Naime, „područje za mlade“ pruža teorijski sadržaj, kvizove i aktivnosti za samostalno učenje.

Projekat Expressions Balkaniques, u sklopu kojeg se održava TALMIL, ima za cilj promociju izražavanja mladih i regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu putem digitalnih medija. Ministarstvo za Evropu i inostrane poslove Francuske finansira ovaj projekat koji podstiče kritičku analizu informacija i podržava mlade aktere u novim medijima i audiovizuelnom području.

Za više informacija: https://talmil.org/

Posljednja promjena 13/11/2020

Početak stranice