Pariški Forum o miru objavljuje poziv za projekte [fr]

Prvo izdanje pariškog Foruma o miru održat će se od 11. do 13. novembra 2018. u dvorani La Grande Halle de La Villette. Novi krajnji rok za prijave : 30. avgust 2018.

Forum de Paris sur la paix

Organizovan kao nastavak svečanosti obilježavanja stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata, pariški Forum o miru (Paris Peace Forum) okupit će šefove država i vlada, voditelje regionalnih i međunarodnih organizacija, kao i sve aktere iz civilnog društva u širem smislu.

Zamišljen kao odgovor na rastuće napetosti u savremenom svijetu, ovaj forum se bazira na uvjerenju da se održivi mir može postići samo putem multinacionalne saradnje.

Forum u Parizu bit će mjesto za razgovor i debate, a namjera je da se pokrenu projekti iz upravljanja i da se pokaže da još uvijek postoji baza zajedničkih aktivnosti između država i civilnog društva.

Cilj ovog događaja je da postane susret organizovan jednom godišnje na kojem će se predstavljati projekti iz područja svjetskog upravljanja, a koji se odnose na mir i sigurnost, okoliš, razvoj, nove tehnologije i inkluzivna ekonomija.


Ako ste NVO iz Bosne i Hercegovine, i imate projekt o upravljanju, pariški Forum o miru je jedinstvena prilika za promovisanje vaše inicijative i za razgovor o vašim idejama sa stručnjacima i donosiocima odluka.

Prijavite se ovdje
Novi krajnji rok za prijavu je 30. avgust 2018. u 18 sati.

Posljednja promjena 16/08/2018

Početak stranice