Otvaranje Espace Campus France u Mostaru (27. januar 2017.) [fr]

Zahvaljujući ovom uredu, mostarski studenti će ubuduće moći lako dobiti informacije o studiranju u Francuskoj.

Campus France u Mostaru

Francuska ambasadorica, gđa Claire Bodonyi, svečano je otvorila Campus France u Mostaru. Nakon Sarajeva i Banja Luke, ovo je treći ured ove francuske agencije u Bosni i Hercegovini.

Campus France je smješten u mostarskom ogranku Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini, Kalajdžića 1 (Cernica). Prije dolaska potrebno je zakazati sastanak.

Zahvaljujući ovom uredu, mostarski studenti će moći zatražiti savjet u vezi sa odabirom studija u Francuskoj, podnošenju kandidature kao i rješavanju administrativnih procedura.

Susret sa studentima francuskog jezika na Sveučilištu u Mostaru

Ambasadorica je također posjetila Sveučilište u Mostaru, gdje se od oktobra 2016. održavaju časovi francuskog jezika, i uručila rječnike i udžbenike francuskog jezika, a studentima ovog novog programa članske kartice Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini.

Članske karte omogućuju studentima da besplatno koriste usluge i resurse Francuskog instituta : pozajmljivanje knjiga, konverzacijske radionice na francuskom jeziku i pristup digitalnoj biblioteci koja raspolaže sa nekoliko hiljada e-knjiga, časopisa i filmova.

Ambasadorica se također susrela i sa rektoricom Sveučilišta i dekanom filozofskog fakulteta.

Posljednja promjena 10/02/2017

Početak stranice