Učestvujte u večerama "Okus Francuske" (Goût de France), 21. marta 2018. [fr]

Događaj "Okus Francuske" okupiće glavne kuhare sa 5 kontinenata s ciljem slavljenja francuske gastronomije. Restorani i glavni kuhari iz BiH pozvani su da učestvuju i daju prijedloge svojih menija.

Bandeau Goût de France/Good France - JPEG

Svjetski gastronomski događaj

Nakon uspješnih izdanja iz 2015., 2016. i 2017. godine, Francuska organizuje na prvi dan proljeća 2017. novi događaj "Goût de France / Good France".

Večere će biti organizovane u cijelom svijetu u cilju slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti : zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica.

Više od 2000 glavnih kuhara i restorana učestvovaće u ovom događaju, sa vlastitim menijima inspirisanim francuskom gastronomijom.

Zahvaljujući ekipi Goût de France iz Pariza, francuskim ambasadama u inostranstvu, prestižnim partnerima i velikim medijskim kućama, o restoranima koji budu učestvovali u ovom događaju govoriće se na međunarodnom nivou.

Okus Francuske (Goût de France) u Bosni i Hercegovini

Događaj Okus Francuske se uspješno okončao u 2015., 2016. i 2017. godini.

U 2018. godini, Okus Francuske će se ponovo organizovati 21. marta. Pozivaju se restorani iz cijele Bosne i Hercegovine da učestvuju.

Francuska ambasada je spremna da im pruži pomoć prilikom registracije na portalu Okusa Francuske.

Glavni kuhari moraju predložiti svoje menije, sa jelima u kojima se prožimaju inspiracije iz francuske i bh. kuhinje. Ovi jelovnici također trebaju da stave u prvi plan kuhanje sa manje masnoće, šećera i soli, vodeći računa o kvaliteti namirnica i okolišu, uz dobar udio povrća i žitarica.

Posljednja promjena 17/11/2017

Početak stranice