Održivi razvoj : zajednički poziv za dostavu prijedloga upućen frankofonom civilnom društvu (maj 2019.) [fr]

Francusko ministarstvo za Evropu i vanjske poslove (MEAE) i Međunarodna organizacija za frankofoniju (OIF) objavljuju zajednički poziv za projekte pod nazivom "Frankofono civilno društvo se zalaže za ciljeve održivog razvoja".

GIF

Glavni cilj ovog poziva za projekte je da se podrže inicijative frankofonog civilnog društva u uspostavi Ciljeva održivog razvoja (ODD).

Iznos sufinansiranja

Odabrani projekti će se podržati u maksimalnom pojedinačnom iznosu od 20 000 €. Finansijska podrška koju daje OIF zajedno sa MEAE ne smije predstavljati više od 70% globalnog iznosa predloženog projekta.

Kako se prijaviti?

Dokumenti koji se mogu ovdje preuzeti, dostupni su samo na francuskom jeziku.

PDF - 418.5 kb
Consultez le règlement de l’appel à initiatives :
(PDF - 418.5 kb)
Word - 56.4 kb
Fiche à remplir :
(Word - 56.4 kb)

Prijavu za subvenciju poslati elektronskim putem (mailovi ne smiju biti teži od 8 Mo) na adresu aaiosc@francophonie.org ili putem pošte na adresu: programme « société civile », Organisation Internationale de la Francophone, 19-21 Avenue Bosquet, 75007 Paris do 27. maja 2019..

Tročlani žiri, u kojem je i jedan predstavnik civilnog društva, pristupiće finalnom odabiru projekta u u četvrtak 20. juna. Objava dobitnika će uslijediti 28. juna 2019.

Posljednja promjena 15/05/2019

Početak stranice