„Nedodirljivi” prikazan u Sarajevu u okviru festivala filma

JPEG
Film „Nedodirljivi koji je vidjelo preko 20 miliona gledalaca u Francuskoj osvojio je publiku sarajevskog festivala. Film je prikazan na otvorenom pred četiri hiljade osoba i dobio je najveći indeks zadovoljstva 4,97/5. To je podatak koji se uzima u obzir za dodjelu nagrade publike.
JPEG
Olivier Nakache i Eric Toledano došli su predstaviti svoj film u Sarajevu. Nakon projekcije uslijedile su ovacije publike. Baš kao što se dogodilo i francusko-libanskoj režiserki Nadine Labaki koje je predstavila svoj veoma dobar film “A gdje sada” koji je imao posebnog odjeka u kontekstu Bosne i Hercegvoine i koji je publika takođe burno pozdravila.

Ove godine Francuska je počasni partner 18.Filmskog festivala u Sarajevu na osnovu trogodišnjeg sporazuma o partenrstvu koje je započelo prošle godine. 27 filmova proizvedenih uz podršku Francuske biće prikazani sarajevskoj publici između 6.i 14.jula.

Partnerstvo sa Francuskom odavno postoji. Brojne francuske institucije kao što je CNC, čiji je Generalni direktor Eric Garandeau prisutan i kanal ARTE podržavaju ovu manifestaciju od njenog nastanka.

Posljednja promjena 20/10/2016

Početak stranice