Maverick, novi francuski pas Granične policije Bosne i Hercegovine [fr]

U cilju borbe protiv krijumčarenja droge, Francuska će donirati psa tragača Graničnoj policiji BiH. Maverick i njegov novi bh. vodič, prate obuku u specijaliziranom centru u Francuskoj.

Trinaestomjesečni belgijski ovčar Maverick, dresiran je za pronalazak droga. Zahvaljujući programu saradnje Odjela za unutarnju sigurnost Ambasade Francuske, za nekoliko sedmica otputovaće u Bosnu i Hercegovinu.

Francuska je donirala Mavericka Bosni i Hercegovini, a granični policajac Leo njegov je novi vodič. Zajedno će se boriti protiv krijumčarenja droge, posebno na aerodromima.

Odnos između psa tragača i njegovog vodiča je od iznimne važnosti. Iz tog razloga Maverick i Leo zajedno prate obuku u Francuskoj, u centru za usavršavanje vodiča službenih pasa francuske nacionalne policije.

Tokom nekoliko sedmica, Maverick i Leo će se bolje upoznati, pratiti obuku u pronalasku različitih vrsta droga, kao i novčanica. Prije odlaska u Francusku, Leo je pohađao kurs francuskog jezika u Francuskom institutu u Bosni i Hercegovini, jer je to jezik kojeg Maverick najbolje razumije!

Posljednja promjena 28/11/2017

Početak stranice