Ljilja Petrović-Zečić i Predrag Damjanović odlikovani francuskim Akademskim palmama (13. februar 2018.) [fr]

Direktorica Narodne i univerzitetske biblioteke RS-a i direktor Pedagoškog instituta RS-a odlikovani su za podršku koju daju nastavi francuskog jezika.

Ljilja Petrović-Zečić et Predrag Damjanović décorés des Palmes académiques françaises (13 février 2018) - JPEG
Ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini boravio je u Banjaluci 13. februara 2018. i uručio je odlikovanja iz reda Akademskih palmi dvjema ličnostima iz ovog grada.

Red Akademskih palmi osnovao je Napoleon I 1808. godine, i jedan je od najstarijih francuskih odlikovanja. Ovim ordenom ministar obrazovanja nagrađuje izuzetan doprinos na polju obrazovanja ili francuskog kulturnog naslijeđa.

Ljilja Petrović-Zečić i Predrag Damjanović su odlikovani zbog svoje značajne podrške razvoju francuskog jezika.
- U svojstvu direktorice Narodne i univerzitetske bibiloteke RS-a, Ljilja Petrović-Zečić je primila u svoje prostorije ogranak Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini. U prostoru "Espace France" također se nalazi ured za informisanje o studiranju u Francuskoj.
- Predrag Damjanović, direktor Pedagoškog instituta RS-a, obavezao se da će poboljšati nastavu stranih jezika u školama ovog entiteta. S tim u vezi, uključio je francuski jezik u godišnji program takmičenja za učenike u RS-u. Drugo izdanje ovog takmičenja organizovano je u martu 2017. godine, a treće je predviđeno za mart 2018.

Posljednja promjena 23/02/2018

Početak stranice