Gradovi Sen Deni i Sen Brije na bosanskim ljetnim festivalima

Početkom avgusta, gradovi Sen Deni i Sen Brije učestvovali su na nekoliko festivala u BiH, u okviru decentralizovane saradnje : u Tuzli, povodom prvog izdanja Kaleidoskopa (30 juli- 2 avgust) i Goraždu, na Međunarodnom festivalu prijateljstva (1-10 avgust).
Dva crtača (93 Mafia Crew) i četiri pjevača rap grupe Ursa Major, posjetili su Tuzlu u pratnji pomoćnika direktora za pitanja mladih iz Opštine Sen Denija, g. Sylva Koué. Oslikali su fresku na zidu Francuskog kulturnog centra i učestvovali na koncertu povodom zatvaranja festivala. Ova saradnja je nastavak saradnje učvršćene prošlog marta posjetom Gradonačelnika Sen Denija, g. Didier Paillarda, njegovom kolegi g. Jasminu Imamoviću.
U Goraždu su nastupale fanfare « Zazous » iz Bretanje zajedno sa Ženskim horom iz Goražda, zahvaljujući Opštini Sen Brije i kolektivu Bretanja-Bosna-Goražde. Značaj partnerstva između ova dva grada, nastalog prije 12 godina, trebao bi se proširiti i na tehničkom planu, kao što je izrazio želju pomoćnik Gradonačelnika iz oblasti kulture i evropskih donosa, g. Yannick Mayeux.
G. Mayeux, koji je 4. avgusta posjetio ambasadu zajedno sa tridesetak srednjoškolaca iz Sen Brijea, podsjetio je na poziv upućen Načelniku Goražda, g. Muhamedu Ramoviću, povodom organizovanja « Sedmice međunarodne solidarnosti » u Sen Brijeu u mjesecu novembru.

JPEG - 54.2 ko
Otpravnik poslova, g. Alain Rauch, objašnjava mladima iz Sen Brijea kako funkcionira ambasada
JPEG - 39.6 ko
Crtači grafita počinju crtati po zidu Francuskog kulturnog centra
JPEG - 1.5 Mo
Načelnik Jasmin Imamović i pomoćnik direktora za pitanja mladih, Sylva Koué, sa crtačima i atašeom za saradnju
JPEG - 46.4 ko
Pomoćnik direktora za pitanja mladih iz Opštine Sen Deni i volonter sa Festivala Kaleidoskop ispred Francuskog kulturnog centra u Tuzli

Dernière modification : 19/08/2009

Haut de page