Francuska podrška djeci u Seonicama

Gospodin Roland Gilles, francuski ambasador u BiH, posjetio je načelnika općine Konjic, gospodina Emira Bubala, i osnovnu školu Seonica u istoimenom mjestu u ponedeljak 23. decembra 2013. g.

Načelnik Konjica predstavio je ambasadoru svoju općinu i njene ekonomske i turističke potencijale. Dogovoren je novi susret za proljeće kada će se razgovarati o mogućnosti povezivanja općine Konjic sa jednom francuskom općinom.

Nakon toga ambasador je posjetio područnu školu Seonica i tom prilikom uručio njenom direktoru, gospodinu Fadilu Zategi, donaciju u materijalu za crtanje i likovni rad. Učenici ove škole veoma su nadareni za umjetnost i sport i postižu dobre rezultate u ovim predmetima gdje su osvojili dosta nagrada uprkos činjenici da neki među njima moraju pješačiti i po nekoliko kilometara kako bi došli do škole. Ambasador je zainteresovan da uspostavi sa saradnju sa Međunarodnim francuskim koledžom u Sarajevu. Na samom početku iduće godine razgovaraće se o kalendaru zajedničkih aktivnosti.

Posljednja promjena 31/12/2013

Početak stranice