Francuska i RYCO promovišu olimpijske vrijednosti na Balkanu (15. februar 2019.) [fr]

Ambasada Francuske u BiH i RYCO, Regionalni ured za saradnju mladih, u saradnji sa Inkubatorom društvenih inovacija Munja, vodili su projekat "In Youth Eyes" (U očima mladih) kao podršku 14. Zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF 2019.).

S tim u vezi, 14 mladih sa Zapadnog Balkana oformili su "mladu PR ekipu" u cilju promovisanja olimpijskih vrijednosti. Tokom sedmice EYOF-a, ova ekipa je pravila priče, video zapise i sadržaj za društvene mreže slaveći sport, angažman mladih i izgradnju mira.

Ured RYCO su 2016. godine oformili premijeri šest vlada Zapadnog Balkana, na regionalnom samitu u Parizu. Ova organizacija je posvećena promovisanju duha pomirenja i saradnji mladih u ovoj regiji.

Francuska će biti domaćin Olimpijskih igara 2024. godine u Parizu. Odlučna u namjeri da promoviše olimpijski duh svugdje u svijetu, Francuska je odlučila pokrenuti, sa RYCO-om i Munjom, projekat "In Youth Eyes" i na taj način učestvovati u uspjehu i popularnosti EYOF-a 2019., najvećem spotskom događaju organizovanom u Sarajevu nakon Olimpijade iz 1984.

15. februara, u povodu završetka projekta, ambasador Guillaume Rousson i generalni sekretar RYCO-a, Đuro Blanuša, ugostili su mlade učesnike projekta i partnere.

Vanjski link :
Projekt na web stranici RYCO

Posljednja promjena 18/02/2019

Početak stranice