Francuska i 10. Kid’s Festival u Sarajevu (7.-11. juna 2013.)

Tokom četiri dana posvećena samo mladima, od 7. do 11. juna, grad Sarajevo je živio u ritmu 10. Kid’s Festivala. Francuska ambasada u Bosni i Hercegovini nije propustila priliku da i ove godine učestvuje u ovom događaju.

Olimpijski centar Juan Antonio Samaranch (dvorana ZETRA) je ugostio više od 40 000 mladih zainteresovanih za široki program radionica, štandova, zabave, filmova, predstava i edukacija.

Interesovanje za štand Francuske ambasade su pokazali i mladi i stariji, a posebno za tematiku ekološkog otiska. Više od hiljadu djece su imali priliku da se, kroz edukativne i zabavne igre, približe temama sortiranja, recikliranja i kompostiranja otpada.

Informisati učesnike o spomenutoj tematici bilo je puno lakše zahvaljujući javnom komunalnom preduzeću RAD, koji nam je za ovaj događaj ustupio tri kontejnera za otpatke, papir, karton, biljne otpatke, plastiku i aluminijum. Ambasada i preduzeće RAD su uspješno, kroz zajedničku saradnju, upoznali učesnike sa osnovama odgovornog ponašanja svakog građanina u cilju zaštite planete.

Posljednja promjena 26/09/2017

Početak stranice