Filip Trbić i Violeta Mitrović pobjednici takmičenja iz francuskog jezika za učenike iz RS-a [fr]

Na takmičenju organizovanom po prvi put, sedmodnevni kurs jezika u Francuskoj osvojio je Filip Trbić, a Violeta Mitrović je osvojila tablet.

U školskoj godini 2015/2016. organizovana su takmičenja iz francuskog jezika u osnovnim i srednjim školama Republike Srpske. Najbolji učenici iz francuskog jezika su najprije odnijeli pobjedu na takmičenjima na školskom, opštinskom i regionalnom nivou, nakon čega je uslijedilo takmičenje na republičkom nivou.

Takmičenje na republičkom nivou je 2. aprila 2016. organizovao Pedagoški zavod RS-a u saradnji sa Katedrom za francuski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Filip Trbić (Gimnazija Banja Luka) je pobjednik republičkog takmičenja srednjih škola, a Violeta Mitrović (O.Š. « Jovan Dučić » Bijeljina) pobjednica republičkog takmičenja osnovnih škola.

Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini je doputovala u Banjaluku kako bi čestitala svim učesnicima, njihovim profesorima i organizatorima.

Ambasadorica je pobjednicima uručila njihove nagrade. Najbolji učenik u francuskom jeziku iz RS-a Filip Trbić osvojio je sedmodnevni kurs francuskog jezika u Francuskoj, u gradu Vichy, a Violeti Mitrović ambasadorica je uručila tablet. Učenicima koji su osvojili druga i treća mjesta na ovim takmičenjima, uručeni su rječnici i knjige :
- Takmičenje srednjih škola
Drugo mjesto : Ljubica Brenjo iz S.Š.C. « Aleksa Šantić » Nevesinje
Treće mjesto : Marko Krstović iz gimnazije « Jovan Dučić » Trebinje

- Takmičenje osnovnih škola
Drugo mjesto : Filip Karavlah iz O.Š. « Jovan Dučić » Bijeljina
Treće mjesto : Anja Karavlah iz O.Š. « Dvorovi »

Takmičenja iz francuskog jezika će ubuduće biti organizovana svake godine u školama Republike Srpske.

Posljednja promjena 22/04/2016

Početak stranice