Ekonomsko vijeće Francuska/Bosna i Hercegovina (9. novembar 2016.) [fr]

Ambasada je ugostila u Sarajevu francuska preduzeća koja su prisutna u Bosni i Hercegovini ili su zainteresovana za investiranje u zemlju.

Ambasada Francuske organizovala je 9. novembra francusko-bosanskohercegovačko ekonomsko vijeće u poduzetničkom centru "Networks" u Sarajevu.

Petnaestak francuskih preduzeća iz različitih oblasti, kao promet, okoliš, poljoprivredno-prehrambeni sektor, pružanje usluga, učestvovalo je u ovom sastanku. Neki od ovih preduzeća su već prisutni u Bosni i Hercegovini, a ostali su zainteresovani za dolazak u zemlju.

Ekonomsko vijeće je prilika za ova preduzeća da se bolje upoznaju sa uslovima investiranja u Bosni i Hercegovini. S tim u vezi, organizovani su susreti sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Agencijom za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), predstavnicima Evropske unije i međunarodnih finansijskih institucija u BiH.

Učesnici su imali priliku za razmjenu mišljenja, kako jedni sa drugima tako i sa ekonomskim akterima u Bosni i Hercegovini, i uspostavu kontakata za buduću saradnju.

Posljednja promjena 09/11/2016

Početak stranice