Eduakcija o borbi protiv krijumčarenja kulturnih dobara (12. i 13. novembar 2019.) [fr]

U sjedištu OSCE-a u Sarajevu održana je edukacija o borbi protiv krijumčarenja kulturnih dobara, 12. i 13. novembra 2019.

JPEG - 1.1 Mb
Formation pour la lutte contre le trafic de biens culturels, deuxième session

Ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini, Guillaume Rousson, otvorio je drugi dio ove edukacije, koja je organizovana iz četiri dijela.
Gospodin Alexander Chuplygin, zamjenik direktora misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, gospodin Dženan Jusufovic predsjednik Centra za borbu protiv krijumčarenja umjetničkih djela (CPKU) i gospodin Saša Govedarica, zamjenik direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova BiH, takođe su uzeli učešće u otvaranju sesije.

Zahvaljujući ovoj inicijativi OSCE-a, CPKU-a i Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini, učesnici koji dolaze iz različitih administracija bolje će upoznati francuski carinski sistem u oblasti borbe protiv krijumčarenja kulturnih dobara. Ovom prilikom je jedan francuski stručnjak iz odjeljenja za specijaliziranu istragu predstavio studiju o kulturnim dobrima Generalne direkcije za Indirektne carine i prava (DGDDI).

Posljednja promjena 21/11/2019

Početak stranice