EYOF 2019. – Predstavljanje razvojnog plana olimpijskih planina (14.-16. novembar 2017.) [fr]

Francuske kompanije iz grupacije Cluster Montagne predstavile su vlastima Republike Srpske i Kantona Sarajevo razvojni plan ski centara Jahorina, Bjelašnica i Igman u okviru festivala EYOF 2019.

U okviru ekonomske saradnje Francuska/Bosna i Hercegovina, francuska vlada je finansirala realizaciju razvojnog plana olimpijskih planina Jahorina, Bjelašnica i Igman.

Cilj ovog plana, čija je izrada povjerena grupaciji francuskih kompanija "Cluster Montagne", je da se omogući što bolja organizacija razvoja infrastrukture za sport i rekreaciju na Jahorini, Bjelašnici i Igmanu. Zahvaljujući novim investicijama, ovi će ski centri biti spremni da u najboljim uslovima ugoste 14. Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) u februaru 2019. Također će biti u mogućnosti da dugoročno povećaju svoje prijemne kapacitete i doprinesu turističkoj atraktivnosti cijele Bosne i Hercegovine.

Predstavnici grupacije Cluster Montagne (OREX Loisirs, Egis International i CMA-CMO), zajedno sa francuskim ambasadorom, boravili su u Banjaluci i Sarajevu od 14. do 16. novembra 2017. radi prezentacije ovog razvojnog plana vlastima Republike Srpske i Kantona Sarajevo.

Posljednja promjena 21/11/2017

Početak stranice