EU4Justice – Podrška francuskih stručnjaka u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini (16. maj 2019.) [fr]

Francuska institucija JCI započela je 1. februara 2019. projekat čiji je cilj poboljšanje efikasnosti istraga i krivičnog gonjenja u slučajevima korupcije i organizovanog kriminala zahvaljujući interdisciplinarnom pristupu koji iziskuje tijesnu saradnju svi strana.

S tim u vezi, Justice Coopération Internationale je poslala tužiteljicu Isabelle Arnal, stručnjakinju za finansijske pronevjere, koja će tokom dvogodišnje misije pratiti odvijanje projekta.

Na službenoj ceremoniji pokretanja projekta, ambasador Guillaume Rousson, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH, Khaldoun Sinno kao i troje francuskih sudija i tužitelja Nicole Cholet, Bernard Legras i Isabelle Arnal, podsjetili su na važnost održive saradnje u cijelokupnom lancu krivičnog pravosuđa u Bosni i Hercegovini i ulogu ovog projekta u poboljšanju efikasnosti, integriteta i stručnosti bh. pravosudnih institucija.

Posljednja promjena 17/05/2019

Početak stranice