Dodijeljena glavna nagrada državnog takmičenja za profesore francuskog jezika (7. decembar 2020.) [fr]

U ponedjeljak 7. decembra 2020. godine, francuska ambasadorica u Bosni i Hercegovini, gđa Christine Toudic, uručila je laptop pobjednici državnog takmičenja « Inovacije u nastavi », gđi Adisi Erkočević, profesorici francuskog jezika u Gimanziji Visoko.

Prilikom dodjele nagrade u Gimnaziji u Visokom, ambasadorica je razgovarala sa profesoricom ove ustanove, Adisom Erkočević, i njenim učenicima.

Ovo državno pedagoško takmičenje organizovali su Francuska ambasada i Francuski institut u Bosni i Hercegovini u okviru Međunarodnog dana profesora francuskog jezika. Bilo je namijenjeno svim profesorima francuskog jezika koji rade u nekoj školskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini.

Učesnici takmičenja su svoje radove mogli slati od 30. oktobra do 16. novembra 2020. na stranicu IFprofs Bosna i Hercegovina. Rezultati su objavljeni 26. novembra, na Međunarodni dan profesora francuskog jezika.

Ovo takmičenje dio je strategije obrazovne i lingvističke saradnje Francuske ambasade u Bosni i Hercegovini, koja provodi sljedeće aktivnosti:

  • edukacije profesora francuskog jezika;
  • organizacija kurseva francuskog za početnike u školama;
  • jačanje dvojezične nastave;
  • razvoj nastave francuskog jezika na univerzitetima;
  • informatičko opremanje učionica u ustanovama u kojima se uči francuski jezik.

Posljednja promjena 15/12/2020

Početak stranice