Francusko učešće na diplomatskom bazaru (8. dec. 2013.)

Tradicionalni diplomatski zimski bazar održao se u nedjelju 8. decembra 2013. u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

PDF - 90.3 kb
Affiche du bazar / Plakat zimskog bazara (2013.)
(PDF - 90.3 kb)

Ovogodišnji bazar organizovale su 23 ambasade u Bosni i Hercegovini, nevladine organizacije i privatna preduzeća.

Na štandu francuske ambasade u ponudi su se mogla naći francuska vina, sirevi, poslastice i drugi specijaliteti, kao što je to, zajedno sa suprugama ambasadora Švicarske, Švedske i Slovenije, najavila medijima g-đa Claudia Carceroni de Carvalho (fotografije iznad).

Štandovi ostalih zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, prodavali su također gastronomske specijalitete kao i kvalitetne rukotvorine.

U okviru diplomatskog zimskog bazara organizovana je i donatorska večer na čijoj je aukciji prodat, između ostalih stvari, i dres fudbalera Zlatana Ibrahimovića, a u prisustvu švedskog ambasadora, Gorana Bregovića i predstavnika diplomatskog kora. Ovaj dres je kupio g. Roland Gilles, francuski ambasador u Bosni i Hercegovini (Članak na portalu Klix.ba).

Zahvaljujući prodaji proizvoda sa francuskog štanda i kupovini dresa, francuski ambasador i g-đa Carceroni de Carvalho predali su organizatorima bazara iznos od pet hiljada konvertibilnih maraka, koji će u punom iznosu biti uplaćen trima dobrotvornim organizacijama angažovanim u medicinsku i humanitarnu pomoć stanovništvu Bosne i Hercegovine.

Članak na portalu Oslobođenja

Članak na portalu Dnevnog Avaza

Članak na portalu Moje vijesti

Posljednja promjena 06/01/2015

Početak stranice