Dekonstrukcija/rekonstrukcija – Evropski susret kulturnih radnika (4. februar 2016.) [fr]

Na poziv Francuske i UNESCO-a, kulturni radnici Bosne i Hercegovine i evropske mreže "LIKE" okupili su se u Sarajevu i razgovarali o izazovima lokalnog razvoja.

4. i 5. februara 2016. godine, Ambasada Francuske, Francuski institut u Bosni i Hercegovini i UNESCO organizovali su u Sarajevu, Doboju i Maglaju, predavanja za kulturne radnike u Bosni i Hercegovini.

Nakon poplava iz 2014. godine, Francuska je donirala million eura Bosni i Hercegovini za obnovu kulturnih ustanova u Doboju, Maglaju i Šamcu.

U okviru ove pomoći, Francuska i UNESCO također podržavaju usavršavanje odgovornih osoba iz kulturnih institucija u zemlji. Predsjednik i nekoliko članova mreže evropskih gradova i regija za kulturu « LIKE » pozvani su u Bosnu i Hercegovinu da prenesu svoje iskustvo.

4. februara u Sarajevu, u povodu predavanja kojeg je otvorila ambasadorica Francuske, članovi mreže LIKE i bh. akteri razmijenili su svoja iskustva i ideje u vezi sa univerzalnim pitanjem : Na koji način kultura pospješuje povezivanje i razvoj teritorija ?

Sutradan, članovi mreže LIKE posjetili su Doboj i Maglaj gdje su se susreli sa kulturnim radnicima na terenu.

Za više informacija
Program događaja na web stranici mreže LIKE
Projekti koje je Francuska finansirala u Maglaju, Doboju i Šamcu
Interviju ambasadorice

Posljednja promjena 05/02/2016

Početak stranice