Confrontation Europe boravi u Sarajevu u okviru svoje balkanske turneje

JPEG

U okviru „Balkanske ture” koju je evropska think tank organizacija „Confrontation Europe” organizovala od 18. do 23.juna, u Hotelu Saraj je 22.juna organizovana konferencija na kojoj se razgovaralo o stvaranju regionalnog tržišta i ulozi Evropske Unije u ovom procesu.

U društvu G. Alije Behmena, gradonačelnika Sarajeva i Gđe Claude Fischer, predsjednice „Confrontation Europe” francuski ambasador, G. Roland Gilles otvorio je ovu konferenciju zamišljenu u znaku evropske budućnosti Bosne i Hercegovine. G. Roland Gilles je tom prilikom podsjetio u svom izlaganju da Bosna ima u potpunosti svoje mjesto u Evropskoj Uniji i da je na Bosancima da uzmu sudbinu u svoje ruke.
JPEG
Tokom dana, za učesnike ove debate organizovana su tri okrugla stola posvećena izazovima obrazovanja, organizaciji tržišta rada i ulozi Evropske Unije u Bosni i Hercegovini.
JPEG
Razgovori su vođeni u prisustvu predstavnika Evropke Unije, međunarodnih organizacija, civilnog društva i delegacije iz Confrontation Europe, sastavljene od pedesetak osoba, među kojima su brojni studenti.

Kraj dana, članovi udruženja i učesnici proveli su u ugodnom druženje u francuskoj rezidenciji.

Posljednja promjena 06/01/2015

Početak stranice