Centar André Malraux i Francuski institut : jedinstvena ponuda kulturnih događanja (maj 2013.)

G. Roland Gilles, francuski ambasador u Bosni i Hercegovini, i g. François Crémieux, podpredsjednik asocijacije Pariz-Sarajevo-Evropa, potpisali su 27. maja 2013. godine pismo namjere vezano za zajedničku budućnost Centra André Malraux i Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini, a u okviru spajanja kulturnih aktivnosti ove dvije institucije.

Pismo namjere je potpisano u sali René Cassin francuskog Ministarstva vanjskih poslova u prisustvu direktora za kontinentalnu Evropu, g. Erica Fourniera, i direktora programa i mreže (generalna direkcija za globalizaciju, razvoj i partnerstva), g. Renéa Troccaza.

Francuska ambasada u Bosni i Hercegovini i Centar André Malraux obavezuju se ovim pismom namjere da će objediniti svoje aktivnosti u cilju jačanja njihovog djelovanja i prisustva u Bosni i Hercegovini.

Ovo udruživanje sredstava i aktivnosti se, između ostalog, odnosi na ljudske i materijalne resurse ove dvije ustanove, upotrebu zajedničkog naziva Centar André Malraux – Francuski institut u Bosni i Hercegovini i godišnje održavanje sastanka vijeća za zajedničku stratešku orijentaciju kojim će predsjedavati francuski ambasador.

Cilj ovog čina snažne simbolike je očuvanje pojedinačnog nasljeđa i stvaranje sinergije za budućnost.

Posljednja promjena 04/06/2013

Početak stranice