Ambasadorica se sastala sa načelnikom štaba oružanih snaga (5. dec. 2014.) [fr]

Le 5 décembre 2014, S. Exc. Mme Claire Bodonyi s'est entretenue avec le général Anto Jeleč, chef d'état-major des armées. L'Ambassadrice était accompagnée du lieutenant-colonel Laurent Vonderscher, attaché de défense près l'ambassade de France (D.R.) - JPEG

Nj.Eks. Gđa Claire Bodonyi razgovarala je 5. decembra 2014. sa general-pukovnikom Antom Jelečom, načelnikom štaba oružanih snaga. U pratnji ambasadorice bio je potpukovnik Laurent Vonderscher, ataše za odbranu pri francuskoj ambasadi.

Razgovor tokom ovog susreta, koji je bio prilika da se potvrdi interes Francuske za modernizaciju sektora odbrane kao i proces evroatlanskog priključivanja Bosne i Hercegovine, odnosio se na situaciju u bosanskim oružanim snagama i perspektivama za 2015. godinu.

Veliki dio susreta bio je posvećen bilateralnom odnosu na institucionalnom, strukturnom i operativnom planu kao i prijemu zahtjeva našeg partnera, posebno u oblasti obuke za deminiranje i održavanje letjelica.

Gđa Bodonyi će se15. decembra sastati sa ministrom odbrane i razgovarati o politici odbrane i operativnim angažmanima Bosne i Hercegovine.

Posljednja promjena 02/01/2015

Početak stranice