Ambasador u posjeti preduzećima Interkomerc i Nobel u Mostaru (12. juni 2013.)

Francuski ambasador u Bosni i Hercegovini, g. Roland Gilles, boravio je u Mostaru 12. juna i posjetio dva preduzeća : Interkomerc , koji proizvodi aluminijske dijelove i Nobel , koji je specijaliziran za filtriranje vode i proizvodnju električnog grijanja.

Preduzeće Interkomerc iz Mostara, osnovalo je sa francuskom kućom Ragni , zajedničku kompaniju pod imenom Ragni IC, specijaliziranu za proizvodnju materijala za javnu rasvjetu od aluminijskih dijelova koje proizvodi Interkomerc i električnih dijelova koje prave svjetski certifikovani proizvođači, zahvaljujući umijeću francuske firme Ragni.

L'Ambassadeur a visité l'entreprise Interkomerc, qui produit des pièces d'aluminium (Mostar, 12 juin 2013) / Ambasador je posjetio preduzeća Interkomerc, proizvođača aluminijskih dijelova (Mostar, 12. juni 2013.) - Photo/foto : Interkomerc (D.R.) - JPEG

Kompanija Nobel je zastupnik francuskog preduzeće Atlantic u Bosni i Hercegovini. Direktor je zajedno sa svojim saradnicima predstavio ambasadoru aktivnosti ove kuće i njihovu distributivnu mrežu koja u roku od 24 sata može isporučiti njihove proizvode na područje cijele Bosne i Hercegovine.

L'Ambassadeur a visité l'entreprise Nobel, spécialisée dans le filtrage de l'eau et la distribution de matériel de chauffage (Mostar, 12 juin 2013) / Ambasador je posjetio preduzeća Nobel, koji je specijaliziran za filtriranje vode i proizvodnju električnog grijanja (Mostar, 12. juni 2013.) - Photo/foto : Nobel (D.R.) - JPEG

Ambasador je tom prilikom iskazao svoju podršku francuskim investitorima u Hercegovinu i govorio o mogućim zajedničkim aktivnostima.

Članak o ovoj posjeti na portalu pogled.ba

Članak o ovoj posjeti na portalu nobel.ba

Posljednja promjena 11/07/2013

Početak stranice