Ambasador je ugostio načelnike sarajevskih opština (25. april 2013.)

Francuski ambasador u Bosni i Hercegovini, g. Roland Gilles, je 25. aprila ugostio u svojoj rezidenciji gradonačelnika Sarajeva, načelnike sarajevskih opština, Istočnog Sarajeva i Pala. Između ostalih, pozivu su se odazvali g. Ivo Komšić, g. Miodrag Kovačević, g. Ibrahim Hadžibajrić i g. Nenad Samardžija.

Tokom ovog prijateljskog i neformalnog ručka, i nakon što je ambasador čestitao novoizabranim načelnicima i poželio im uspješan mandat, razgovaralo se o brojnim pitanjima, posebno o obilježavanju stogodišnjice Prvog svjetskog rata u kojem učestvuje šire područje Sarajeva, kao i o različitim projektima decentralizovane saradnje koji mogu biti interesantni svim gradskim opštinama.

Na primjer, seoski turizam, koji je jedna od tradicionalnih tema decentralizovane saradnje sa Francuskom, što se može vidjeti u primjeru saradnje između regije Auvergne i Srednjobosanskog kantona, bi mogao biti interesantan za šire područje Sarajeva, posebno Pale, Jahorinu i Bjelašnicu koja se već nalazi u jednoj međuopštinskoj saradnji.

Posljednja promjena 03/05/2013

Početak stranice